perjantai 5. elokuuta 2011

Miksi Lidin mainostamat ale-tuotteet ovat aina loppu?

Asia mietityttää. Lidlissä tätä nykyään tuotteita pitäisi olla erikoistarjouksessa viikottain aina to-su väliajan. Noin kahdeksasta kerrasta mitä muistan, kun olen käynyt (useimmiten tosin ajoittunut 16.00-20.00 välille eli iltaan) vain kerran on jotain noista alennuksessa olevista lihatuotteista ollut altaassa. Seitsämänä kertana ovat kaikki alennetulla hinnalla myytävät lihatuotteet olleet "lopussa".

Yleensä lihaa on jääkaappilämpöisenä myynnissä aina kahta tai kolmea tuotetta per viikko alennuksella. Mutta jos torstaina alkaa myynnit niin miten tuotteet voi olla aina jo to alkuillasta loppu? Kaikkia muita lihoja löytyy mutta viikonlopputarjouksessa (esim -30%) olevat ovat aina lopussa.

Käsitykseni on se, että niitä kyllä pistetään myyntiin mutta erittäin pieni erä. Tämä on varmaan Lidlin omaa taktikointia että jos luvataan -30% broilerin fileetä - niin täytyyhän sitä myydä sillä hintaa - myyntiin pistettävä erä on vain niin pieni että se loppuu jo iltapäivällä-alkuillasta kesken ja siten ei jouduta myydä montaa erää -30% hintaan.

Asiakkaat tulevat illalla jokatapauksessa tarjouksen houkuttelemina ostamaan sapuskaa, ja tajutessaan sekä kirotessaan että aletuotteita ei taaskaan ole, luultavasti kuitenkin ostavat sen sijaan ne normihintaiset tuotteet.

Tarjoukset vetävät siis lisää asiakkaita mutta samalla alennustuotteita on niin pieni satsi että a) ei jouduta myydä paljon tuotteita alennettuun hintaan - mutta voidaan silti sanoa että mainoksissa ei huijattu koska tuotteita OLI myynnissä vielä ennen neljää b) alennustuotteita ostamaan tulevat asiakkaat iltapäivän jälkeen maksavat täyshintaisesta tuotteesta todennäköisesti kuitenkin jos aletuotetta ei ole - jokainenhan tarvitsee ruokaa

Ei siinä mitään, mutta asiakasta pistää sapettamaan kun on tullut halpojen broilerifileiden ja possufileiden jne. perässä ja joutuu kerta toisensa jälkeen pettymään että tuotteita ei olekaan jäljellä. Itseasiassa useimmiten tuotteita on kyllä jäljellä mutta niitä ei vain ole laitettu esille.

Kahdeksasta kerrasta vain kerran alennuskanaa oli jäljellä muutama pakkaus. Seitsämästä kerrasta muistaakseni neljällä keraa olen saanut aletuotteita jokatapauksessa vaikkei niitä ole myynnissä ollutkaan, kun olen kysynyt suoraan myyjältä että mahtaisiko näitä vielä löytyä varastosta kun ovat altaasta lopussa. Useimmiten niitä on siis varastossa lisää - eivät vaan vaivaudu pistämään ensimmäisten satsien loputtua myyntiin lisää.

Harmi vaan sinänsä että viikon erikoisalennukset lihatuotteiden suhteen menevät ohi usealta jotka pääsevat Lidliin vasta alkuillasta-illalla kun eivät siihen aikaan enää pistä lisää ale-tuotteita myyntiin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti