perjantai 5. elokuuta 2011

Valintatalo ei palvellut

Päätinpä reissulta tullessa poiketa ennen ysiä Valintatalossa ostamassa pari olutta - tai siis niin oli tarkoitus. Saavuin kauppaan ennen ysiä ja ovet luonnollisesti oli auki. Hetken aikaa oluita arpoessani heitti virolaismyyjä että "mieti nopeasti! kello on jo yli yhdeksän!" johon kysäisin sitten että "ei kai vielä?". No hän tarkisti ja sanoi että kyllä, pari minuuttia. Ystävällisesti siihen vastasin että no enpä mieti sitten pidempää, vaikka myyjän sävy olikin suht tympeä. Nappasin pari olutta nopeasti mukaan ja kiirehdin viereiselle kassalle.

No siihen suunnatessani kassaneiti sitten huutaa siellä jo valmiiksi että "ei saa myydä enää!". Sanoin että "miten niin?". No hän jatkoi että kun kello on jo muutaman minuutin yli yhdeksän. Tähän asti Prismassa ja Citymarketissa on aina saanut ysin jälkeen oluet mukaan jos on kauppaan ehtinyt ennen yhdeksää.

Lueskelin sitten artikkelia asiasta. Ilmeisesti lain mukaan kauppa saa myydä oluet 21.00 jälkeen mikäli asiakas on tullut kauppaan ennen 21.00 ja ottanut oluet haltuunsa - vaikka olisi kassalla minuutteja 21.00 jälkeen. Oliko siis myyjä väärässä?

Ihan periaatteesta pistin Lähikaupalle asiasta palautetta heidän kotisivuilta. Harmillisesti ei siinä tuohtuneena tullut katsottua/kysyttyä kassaneidin nimeä. Olisi aina hyvä jos asiakaspalautteeseen/valitukseen olisi laittaa se henkilön nimi kenen kanssa asioinut. Katsotaan mikä on Lähikaupan kanta lakiin - kuhan tulee vastaus, mikäli tulee, niin linkitän sen tänne.

Asioikaa tekin Valintatalossa - se piristää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti